Salgótarján: Aláírták, hogy nem lesz sárdobálás

Választási etikai kódexet írt alá szerdán Salgótarjánban a négy polgármesterjelölt: Fekete Zsolt a baloldal, Simon Tibor a kormánypártok képviseletében indul a posztért, míg Thürmer Gyula a Munkáspárt, Hulitka István pedig a Jobbik színeiben száll ringbe a február 28-i időközi választáson.

A megállapodás értelmében kötelezik magukat arra, hogy kampányuk során saját választási programjuk, személyük, emberi, politikusi értékeik, képességeik, valamint az őket jelölő, támogató szervezetek céljainak megismertetésére törekednek, s választóik bizalmát nem a többi jelölt lejáratásával igyekeznek megnyerni.

Tartózkodnak az alaptalan, tényekkel alá nem támasztható, öncélú kritikától, és a többi jelölttel, s az őket támogatókkal szemben nem folytatnak negatív kampányt. A mások által folytatott ilyen kampányt elítélik, és attól elhatárolják magukat.

Kötelezik magukat arra is, hogy nem tesznek tisztességtelen, ok nélkül személyeskedő és becsületsértő kijelentéseket.

Tiszteletben tartják egymás személyiségi jogait, tartózkodnak a feltevéseken alapuló, bizonyítékokkal alá nem támasztott elítélő kinyilatkoztatásoktól. Különösen tiszteletben tartják egymás magánéletét, családját, az ezekre vonatkozó információkat nem teszik kampánytémává.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.