Milliós gázsija miatt rúghatták ki Jakupcseket

Jakupcsek Gabriella havi másfél, kétmillió forint közötti gázsit kapott. Valószínűleg ez is oka volt annak, hogy a köztévé kirúgta a műsorvezetőnőt.
Mint arról korábban beszámoltunk, Jakupcseket hétfőn, a Ridikül két felvétele közt bocsátották el. A műsorvezetőnő azt hitte, jutalmat kap a stáb, hiszen a beszélgetős műsor az 500. adásához érkezett. Ehelyett azonban a kirúgásról szóló papírt tolták Jakupcsek elé.

Blikk úgy értesült, hogy a közmédia fiatalabb arcokkal javítana a nézettségén, mások szerint túl sokba fájt a Kunigunda utcai stúdiók fejlesztése, ami miatt folyamatos költségcsökkentésre van szükség. Tavaly év végén közel 200 főtől vált meg az MTVA, így idén is várható volt hasonló lépés.

Jakupcsek kirúgásában ugyanakkor a fizetése is szerepet játszhatott. A műsorvezetőnő havi másfél és kétmillió közötti gázsit kapott. Egy médiaszakértő szerint azonban ez nem is olyan sok, ahhoz képest, hogy havonta 29 adásban szerepelt. Jakupcsek a Ridikül mellett a közmédia egyik legnézettebb műsorában, a Magyarország, szeretlek! című produkcióban is szerepelt.

A bulvárlapnak sikerült utolérnie telefonon Jakupcseket, aki elmondta, még mindig rosszul érzi magát, és továbbra sem tudja, miért történt mindez. A műsorvezetőnő hozzátette, a kollégák és barátok szeretete ad neki erőt, hogy elviselje a történteket.

Nem Jakupcsek Gabriella az egyetlen ismert arc, akitől megválik az MTVA. A műsorvezetőnőn kívül nem tartanak igényt Nika György, Bálint István, Sípos Juli és Várkonyi Benedek munkájára sem. Összesen 129 főt bocsát el a közmédia.

A karácsony előtti kirúgásokat többen méltatlannak tartják. Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri a kedd reggeli Morning Show-ban hosszasan beszélgettek arról, hogy kegyetlenül bántak el a televíziós műsorvezetővel, és élesen bírálták a köztévét.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.