„Az egész köztévé úgy szar, ahogy van”

Sebestyén Balázs kedden reggel hosszasan beszélt a Morning Show című műsorban arról, mit gondol Jakupcsek Gabriella kirúgásáról.

„Annyira méltatlannak tartom, ahogy elbántak vele” - jegyezte meg a műsorvezető, hozzátéve, szerinte az egész szakma, mindenki, aki tévében vagy rádióban dolgozik, kiáll Jakupcsek mellett.

„Így elbánni valakivel, az egész egyszerűen könyörtelen” - jegyzi meg. Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, a Ridikül című műsor házigazdáját, Jakupcsek Gabriellát tegnap két felvétel között bocsátották el. A Morning Show három műsorvezetője szerint kegyetlen dolog karácsony előtt elküldeni valakit, Sebestyén Balázs azonban leginkább a hogyant kifogásolja. „Mi folyik ott a közmédiánál? Eleve nagyon kevés arcuk van, eleve baromi kevés az a műsor, amit néznek, és aminek a nézettsége nincs a béka feneke alatt. Az egész köztévé úgy szar, ahogy van” - mondja, megjegyezve, hogy az egyik legfőbb arcuk épp Jakupcsek, aki nagyon régóta a pályán van, profi, szeretik és jó nézettséget szállított a műsora.

„A köztévét amúgy is csak a pártkatonák nézik, akiknek ki van adva, hogy nézni kell, kivéve talán a sportműsorokat” - mondta Sebestyén, megjegyezve, hogy 70-80 milliárd közpénzből nem csinálnak semmit. „Rossz, nézhetetlen, fos, műsorokat gyártanak, mert azt gondolják, hogy ez a közszolgálat. Amikor csúsztatni kell, amikor hazudni kell, amikor mást kell mondani, mint a valóság, az megy. Amikor emberségesen kellene bánni valakivel, az nem megy” - tette hozzá.

Jakupcsek Gabriella így nyilatkozotta történtekről hétfőn a Borsnak: „Két felvétel közt, teljes sminkben felhívtak egy megbeszélésre. Megbeszélés nem volt, a kezembe adtak egy papírt. A papíromon csoportos leépítésről volt szó. Szó nincs arról, hogy csak én, százhúsz ember leépítéséről. Nem volt komment, nem volt indoklás. Egyebet nem tudok mondani, csak kapkodom a fejem. A Ridikül és a Szeretlek, Magyarország! is nézettségi csúcsot döntött a csatornánál. Huszonhat adást csináltam meg havonta a fizetésemért, ennél többet, ennél sikeresebben képtelenség dolgozni. Tanácstalan vagyok. Beültem egy taxiba és hazajöttem. Azóta ülök zavartan, és nem értem, hogy mi történt”.

A Népszava kedden arról számolt be, Jakpucsek nem tűnik el a képernyőről, megszűnik ugyan az MTVA-s státusza, de továbbra is ő lehet mind a Ridikül, mind a Magyarország, szeretlek! műsorvezetője.

 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.