Szégyenfalat kapott a menekülteket rugdosó operatőr

Mintha csak megérezte volna az oroszlángyilkos fogorvos, hogy a héten már megkezdheti a rendelést, mert keddtől új ember fejét fogja követelni a sajtó és az internet népe. Az illető pedig magyar. 

László Petra, a Jobbik-közeli N1TV operatőre két rúgással tett szert erre a kétes hírnévre. Minderre akkor került sor, amikor kedden a röszkei táborból a mezőn át próbáltak a vonatokhoz jutni a menekültek. Sokan kisgyerekeket vittek az ölükben. A nő a mellette elfutók közül lábon rúgott egy tíz év körüli kislányt és egy kisgyereket karjában cipelő férfit is, aki el is esett, maga alá gyűrve a gyereket. 

Íme a két jelenet:

László Petrát azóta elbocsátotta a csatorna, a honlapján olvasható közlemény szerint.

Az esettel számos külföldi oldal foglalkozott, a Euronewstól a CNN-en át. Beszámolt róla a Washington Post is, ahol az operatőr viselkedéséből arra következtettek, hogy a magyar média nagy része a miniszterelnököt támogatja. A Times of India viszont meg is nevezi a Jobbikot, mint a nőt foglalkoztató csatorna támogatóját, és hivatkozik Kiss-Rigó László menekültellenes nyilatkozatára. A 444.hu egész gyűjteményt állított össze a külföldi sajtóvisszhangból. 

A külföldi twitterezők közül volt, aki azt írta: „Úgy tűnik, a magyar operatőrnő lesz ennek a hónapnak az amerikai fogorvosa.”

Külön oldalak indultak László Petra tettét elítélve és támogatva egyaránt. Szégyenfalat is létrehoztak a nevével, vagy durvább jelzőkkel illették. Francia szimpatizánsai egyelőre elenyészően kevesen vannak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.