L. Simon megfenyegette a Hír TV-t

„Nehéz lesz az élet a Hír TV-nél", ha továbbra is ennyit kérdezősködnek a Várkert Bazárról - ezt L. Simon László kormánypárti politikus, a miniszterelnökség államtitkára mondta a Hír TV riporterének egy sajtótájékoztató után a tévécsatorna tudósítása szerint.

A Várkert Bazár felújításáért felelős miniszteri biztos nem adott egyértelmű választ arra a kérdésükre, hogy mikor lesz valóban kész a múlt héten már másodjára átadott épületegyüttes. L. Simon László válasz helyett a Hír TV jövőjét kezdte firtatni:

Hír TV: Másodjára nyitották meg, ennek ellenére még építési területen keresztül bukdácsolnak a látogatók. Mikorra lesz tényleg befejezve?

L. Simon: Nagyjából olyan 200-300 év, amit jósolok.

Hír TV: Ez hosszú távú terv, ki fogja finanszírozni?

L. Simon: Inkább az a kérdés, hogy ki fogja felügyelni, és a Hír TV 200-300 év múlva lesz-e abban a helyzetben, hogy erről tudósítson.

(A Várkert Bazár legutóbbi avatása utáni háborús állapotokról korábbi cikkünkben olvashatnak.)

Nem ez az első eset, amikor jobboldali médium kerül összetűzésbe a kormánnyal. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Magyar Nemzet és a Hír TV először a reklámadó bevezetésekor ment szembe a kormány akaratával (az RTL Klubon kívül a reklámadó egyik nagy vesztese ugyanis a Hír TV, amelynek számítások szerint idén hozzávetőlegesen 400 millió pluszadót kell fizetnie). Csermely Péter, a Nemzet főszerkesztő-helyettese júniusi publicisztikájában azt írta: „a kétharmad most valóban rá akar lépni a sajtószabadság torkára".

Ezt követően Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter távozását is követelték jobboldali médiumok, miután lapunk megírta: Seszták véthetett az ügyvédek etikai szabályzata ellen azzal, hogy ügyvédként ellenjegyzett olyan cégpapírokat, amelyeken ő maga is aláíró.

Orbán Viktor és Simicska közötti érdekütközésre utalt már az is, amikor a fejlesztési tárca vezetője (aki épp Simicska emberét, Németh Lászlónét váltotta a poszton) július elején az összes, a minisztérium alá tartozó állami irányítású cégnél azonnali hatállyal megtiltott minden szerződéskötést, és teljes átvilágítást rendelt el a társaságoknál. Mindezek miatt a kormányzat és a Magyar Nemzet, illetve a Hír TV közötti viszony igencsak hűvössé vált.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.