Itt egy baki, hogy ma se röhögjünk az M1-en

Nem baj, ha az újságíró az eseményektől négyezer kilométernyi távolságban van. Ettől  még helyszíni tudósító is lehet az állami hírtelevízió szerint.
Több emlékezetes alakítás, így a nem létező flottakapitány és a shaolin baszk-fu bemutató után az M1 ezúttal is rajta volt az eseényeken, ezúttal a Burkina Fasóban végrehajtott terrortámadásról sikerült felejthetetlenül beszámolnia – hívta fel a figyelmet a 444.hu. Kapcsolták ugyanis helyi  tudósítójukat, aki az eseménytől négyezer kilométernyi távolságban, bár kétségkívül legalább Afrikában volt.

Amint a NOL is beszámolt róla, Burkina Faso fővárosában, Ouagadougou-ban húsz ember meghalt, amikor a maszkot viselő támadók megrohanták egy főleg külföldiek lakta luxusszálloda, a Splendid Hotel épületét az éjjel. Harminc túszt sikerült kiszabadítani.

A halálos áldozatok száma viszont valószínűleg jelentősen nő majd, mert mindegyik hírforrás hangsúlyozza, hogy a húsz ember csak a támadás első hullámában vesztette életét, még mielőtt a helyi biztonságiak elindították volna a terroristák likvidálását és a túszok kiszabadítását célzó akciót. A Splendid Hotel egyébként kedvelt szálláshelye az ENSZ munkatársainak és a nyugati turistáknak is.

Az állami televízió erről a tragikus eseményről igyekezett exkluzív tudósítást adni azzal, hogy kapcsolták „helyi" emberüket.

Stúdió: – Szervusz, Bence. Te milyen messze vagy a terrortámadás helyszínétől?

Bence: – Én körülbelül négyezer kilométerre vagyok onnan, az egyiptomi fővárosban, Kairóban. Tehát hozzám is eléggé szűrten érkeznek meg az értesülések.

Mint Budapestre – tehetnénk hozzá. Így viszont teljesen új lehetőségek nyílnak az állami média helyi tudósítói előtt – állítja a 444. A portál szerint a négyezer kilométeres „hatótáv" például azt jelenti, hogy valamennyi európai országról Budapestről lehet tudósítani, de Kairó is csak kétezerre van, míg Jereván vagy Bagdad is háromezren belül. Afganisztán viszont nem fér bele, de – teszik hozzá – Debrecenből már nincs annyira messze.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.