Az M1 felfedezte az ablakos villamost

Szürreális, a Monty Python legjobb pillanatait idéző közjátékban számolt be szombaton az állami hírtelevízió az első spanyol CAF-villamos budapesti átadásáról.

„Megérkezett Budapestre az első új alacsonypadlós spanyol villamos. A CAF-villamosokat ezekben a percekben mutatják be a BKV Fehér úti telepén. Önök most élő képet láthatnak az ünnepélyes bemutatóról. Ezekben a percekben beszél Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója. Összesen 47 ilyen villamos érkezik a fővárosba, elsőként az 1-es és a 3-as vonalán, majd pedig a budai fonódó hálózaton járnak majd – mondja a műsorvezető, Somorjai Balázs a felejthetetlen képsor alatt.

Ezután az M1 közlekedési híreiben bemutatták az új CAF villamosokat. A riportból kiderült, hogy nincs lejtős részük, viszont vannak ablakaik, az alacsony emberek „a műanyag eszközök” segítségével utazhatnak biztonságosan, és az üvegen bemehet a napfény is. Mindezt papírból olvasta a riporter. A közszolgálati ámokfutásnak a műsorvezető vetett véget, félbeszakítva a közlekedési híreket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.