Hétmillióért vett két festményt Orbán Ráhel és Tiborcz István

A miniszterelnök lánya és veje a hétfő esti Kieselbach-aukción fizetett ennyit két festményért.
Két festményt vásárolt meg Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István hétfő este a Kieselbach Galéria Marriott Hotelben tartott aukcióján – írja a Magyar Narancs. A párnak Háry Gyula Velence című alkotását 400 ezer forintért, Hincz Gyula Kompozíció című munkáját pedig 6,5 millióért sikerült megszereznie. Licitáltak Duray Tibor Piros ruhás nő című festményére is, de csak az utolsó előtti pillanatig, 2,8 millióig tudták tartani a lépést, ezt a képet ugyanis nem sokkal később hárommillióért ütötték le.

Bár az aukción repkedő tízmilliókhoz képest a két festményért adott hétmillió nem tűnik soknak, figyelemreméltó közjátéknak számít azután, hogy kiderült, Orbán Ráhel félévenként 15 millió forintnak megfelelő tandíjért tanul egy svájci vendéglátóipari elitiskolában, az Operaházban látta vendégül az évfolyamtársait, a közelmúltig Tiborcz István résztulajdonában álló cég, az Elios Innovatív Zrt. pedig sorra nyerte a közbeszerzéseket.

A hétfői Kieselbach aukció egyébként kis kormányzati ki-kicsoda lett, az Orbán-Tiborcz házaspár mellett az első sorokban ott ült Martonyi János volt külügyminiszter és Giró-Szász András kormányszóvivő is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.