Falus vödre összehozta a baloldalt

Olyannyira elszörnyedtek a baloldali pártok vezetői Falus Ferenc vödrös videóján, hogy eldöntötték: ezentúl mégis inkább megszervezik az ellenzéki főpolgármester-jelölt kampányát. Falus a héten ismerteti programját, és egy színpadra állhat Gyurcsány Ferenccel is - írja az Index.
A portálnak nyilatkozó MSZP-s, Együtt-PM-es és DK-s politikusok egybehangzóan azt mondták, súlyos választóvonal volt a jelölt gerillaakciója a jeges vizes videóval. Miután Falus Ferenc közröhej tárgyává tette magát, a gépezet beindult. Az egykori tiszti főorvos stábjából kirúgtak egy embert (Falus maga kötötte ki felkérésekor, hogy saját stábjával dolgozhasson), a sajtóügyeket mostantól az Együtt felügyeli, kampánytevékenységét pedig egy hárompárti testület határozza meg.

A feszült helyzetet jól jellemzi, hogy amikor nemrégiben Tóbiás Józseffel tárgyalt Falus, a szocialisták elnökének külön kérésére nem készülhetett közös fotó róluk.

A pártok most megállapodtak arról, hogy a "néhány tízmilliós" kampányköltséget egyenlő arányban adják össze. A pontosan meg nem jelölt összeget szórólapokra, vadplakátokra és programismertetésre fordítják, óriásplakátra nem nagyon költenek, igaz, a Fidesz helyfoglalásai miatt nem is nagyon lenne hol reklámozni.

Másik fontos fejlemény, hogy sor kerül Falus "nagyszínpados" fellépésére is. A DK szombaton tartja Ellenállás napja című rendezvényét, amelynek közönségéhez szólhat a főpolgármester-jelölt. Helyzetét nehezíti, hogy Gyurcsány Ferenc lesz a fő szónok, a szocialisták pedig azt a Horváth Csabát küldik a színpadra, akit éppen Falus jelölése ütött el végleg az indulás lehetőségétől.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.