Esőben nem hirdet programot Falus Ferenc

Ha az időjárás is engedi, pénteken megismerhetjük a baloldali főpolgármester-jelölt programját. De ha nem engedi, akkor nem.

Falus Ferenc főpolgármesterré választása esetén támogatni fogja azokat a kiegészítő oktatási rendszereket, amelyek ellensúlyozhatják az iskolai képzés hiányait és segíteni kívánja a tehetségek előrejutását. Az MSZP, az Együtt-PM és a DK közös főpolgármester-jelöltje erről hétfőn, a VII. kerületben, az egykori Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnázium épülete előtt beszélt újságíróknak; az iskolát 2011-ben zárta be a kerület vezetése.

Falus arról is beszámolt, hogy programját pénteken fogja ismertetni, „ha az időjárás is engedi”. Közölte azt is: már rendelkezik a főpolgármester-jelöltséghez szükséges ötezer ajánlással, de tovább gyűjt még, mert szeretné megismerni a támogatóit.

Szokol András, aki az iskola utolsó hat évében vezette a szülői munkaközösséget, azt sérelmezte, hogy a kerület jelenlegi vezetése egyik napról a másikra zárta be az intézményt, miután több száz millió forintból felújították.

A Rottenbiller utcai iskola bezárásáról szóló döntést 2011-ben a csökkenő tanulói létszámmal indokolta a kerület vezetése. A döntés nyomán a kerületben lévő öt önálló oktatási intézményt úgy szervezték át, hogy négy épületben három iskola folytatta működését.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.