Falus Ferenc jéggel égett

Kapálózó lóval, vakarózó kutyákkal és visító gyerekkel jegelte magát a baloldal főpolgármester-jelöltje. Egy élmény volt.

Menthetetlenül megfertőzte a hazai önkormányzati választási kampányt a homályba burkolózó tudatformáló háttérhatalom sugalmazására indult propaganda-hadjárat: a Jeges Vödrös Kihívás. Ma már nincs az a Deutsch Tamás, aki ne gondolná jó ötletnek nyakon önteni magát egy vödör jéggel, majd konstatálni, hogy tényleg hideg. De hiába a profi kivitelezés, a stáb, a focipálya, a strandpapucs, a százezer forintos felajánlás: megérkezett ugyanis Falus Ferenc.

A mezőny eddigi legütősebb videójával ugyanis a baloldal főpolgármester-jelöltje jelentkezett: a sárban állva, egy tündéri zoknikölteményben és klumpában várja az elkerülhetetlent, ellentmondást nem tűrve intve a feleségének, hogy "Most öntsd rám!".

Az is páratlan, ahogy a háttérben békésen rugdossa a vödrét egy ló, vagy ahogy a kutyák vakaróznak az előtérben, a gyerek pedig ijedtében sírva fakad, miután édesanyja majdnem fellöki. A legszebb a sejtelmes befejezés, ahogy a gyerek visítása elnyomja Falus utolsó szavait. (Az már csak hab a tortán, hogy - amint azt az Index sasszemű munkatársai kiszúrták - a gyerek orra alighanem vérzik, ezért sírhat, miközben Falus egy "Legjobb apa a világon" feliratú pólóban feszít.) Egyszóval, főpolgármester legyen a talpán, aki ezt übereli - alig várjuk, hogy Tarlós Istvánt egy körhintán ringatózva, Sziget-pólóban érje utol a jeges végzet.

Falus utóbb a Facebookon azt írta, "egy élmény volt". - Nem elég a betegeket támogatni, de az utókezelésüket, örömteli, boldog életüket is biztosítani kell. Ezt teszi a Bátor Tábor, ezért én őket támogatom. Kihívom Tarlós István, Kósa Lajos és Botka László polgármestereket és kérem Őket is, hogy adózott jövedelmükből támogassák a Bátor Tábor munkáját - írta Falus.

A jeges vizes kihívásról már többször írtunk, a lényege annyi, hogy akit kihívnak, annak 24 órán belül nyakon kell öntenie magát egy vödör jéggel, ezt felvenni és kiposztolni valamelyik közösségi hálózatra, ellenkező esetben támogatnia kell az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) nevű betegségben szenvedőket segítő alapítványt (illetve bármilyen más jótékonysági szervezetet).

Ezek után a kihívottat is megilleti a kihívás joga, megnevezhet három embert, akiknek teljesíteniük kell a kihívást és így tovább. Szerencsére a kihívottak többsége nem adakozás helyett vállalja a tortúrát, hanem adakozik és vödrözik is. Így már több mint 40 millió dollárt gyűjtöttek össze az ALS Alapítványnak. Az akció azóta terjed vírusként, hogy a kihívást teljesítette Mark Zuckerberg, Bill Gates, George W. Bush, Lady Gaga, Britney Spears és Steven Spielberg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.