Bíróság elé állhat Váradi András gázolója

Nem tudta elfogadni az alcsúti juhász családja a vizsgálat lezárását, ezért ügyvédjük segítségével pótmagánvádat nyújtottak be az ügyészségen, hogy felelősségre vonják azt az idős férfit, aki elgázolta az Együtt polgármesterjelöltjét.

Váradi Andrást tavaly októberben ütötte el egy osztrák-magyar kettős állampolgárságú idős férfi. Az Együtt alcsútdobozi polgármesterjelöltje a kórházban belehalt sérüléseibe. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bicskei Rendőrkapitánysága által készített jegyzőkönyv szerint a halálos baleset okozója maga Váradi, ezért az őt elütő 84 éves férfi ellen nem emeltek vádat.

Bors úgy tudja, a juhászból lett politikus családja nem nyugodott bele a nyomozás lezárásába, ezért dr. Magyar György segítségével júliusban pótmagánvádat nyújtottak be az ügyészségnek. A juhász halála körüli ellentmondásokról korábban lapunk is beszámolt, ezeket a rokonok szerint a rendőrségnek nem sikerült megmagyaráznia. A család úgy véli, hogy az idős gázoló férfit terheli a felelősség a baleset miatt.

Dr. Varga Noémi, a Székesfehérvári Törvényszék szóvivője a Borsnak elmondta, hogy pénteken a pótmagánvád megérkezett a Bicskei Járásbíróságra. A testületnek harminc nap áll rendelkezésre, hogy a pótmagánvád befogadásáról döntsön. Ha ez megtörténik, akkor a értesítik a vádlottakat és a vádlót is, végül pedig tárgyalási napokat írnak ki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.