Meghalt Váradi András, az alcsúti juhász

Meghalt Váradi András, az alcsúti juhász, akit az Együtt polgármesterjelöltként indított a településen. Plakátozásból tartott hazafelé, amikor elgázolták. A halálhírt Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke szombat éjszaka megerősítette a Népszabadságnak.

Váradi Andrást egy osztrák rendszámú Mercedes ütötte el Alcsútdoboz külterületén. A kocsit egy 84 éves osztrák-magyar állampolgár vezette. Váradit a baleset után súlyos sérülésekkel a székesfehérvári kórházba szállították, ahol életét vesztette.

Váradi András azzal vált ismertté, hogy kitartóan harcolt az általa, illetve családja által évtizedek óta használt állami földekért, amelyeket utóbb Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester szerzett meg. A juhász, aki így birkái nagy részétől is kénytelen volt megválni, tüntetéseket szervezett és a baloldali ellenzéki pártok tavaszi kampányfilmjében is szerepelt. A vasárnapi önkormányzati választáson polgármesterjelöltként indult volna Alcsútdobozon az Együtt színeiben, tagja volt a párt országos politikai tanácsának, ahová a nyáron a második legtöbb szavazattal választották be.

Szigetváry Zsolt / MTI

Horváth Sándor, az Együtt bicskei listavezetője a hvg.hu-nak azt mondta: Váradi választási plakátokat ragasztott Alcsúton. Hazafelé ment a tanyájára, amikor lecsúszott a létra az autójáról, ezért megállt és visszament érte. Ekkor gázolták el az úttesten. Horváth hangsúlyozta, nem cserbenhagyásos gázolás történt.

A rendőrség annyit közölt honlapján, hogy vizsgálják a baleset körülményeit.

Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke a Népszabadságnak azt mondta: a párt saját halottjaként tekint Váradi Andrásra.

Váradi András küzdelméről lapunk többször beszámolt. Legutóbb akkor, amikor a bíróság kártérítést ítélt meg neki, miután a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó mezőgazdasági vállalkozás alkalmazottjai elvitték a trágyáját, amit több év alatt gyűjtött össze.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.