Több ezer munkahely múlik az orosz barátságon

A kormányszóvivő szerint sok ezer ember munkahelye múlik azon, hogy az energetikától kezdve a gyógyszeriparon, a mezőgazdaságon és az élelmiszeriparon keresztül az oktatásig az orosz-magyar együttműködés jól működjön.

Kovács Zoltán erről az M1 aktuális csatornának beszélt csütörtökön, felidézve: az Európai Unión kívüli országok közül Oroszország volt az első partnere Magyarországnak, ebben a szankciópolitika és az energiaárak változást eredményeztek. Hangsúlyozta: mindent meg kell tenni ezeknek a változásoknak az ellensúlyozására, természetesen az európai uniós és nemzetközi kereteket betartva. 

A kormányszóvivő közlése szerint a magyar álláspont az, hogy nem csupán az Európai Uniónak, de a teljes nemzetközi közösségnek is elemi érdeke, hogy az orosz-uniós viszony minél előbb normalizálódjon.
A paksi beruházással összefüggésben azt mondta: Magyarország áll az európai intézmények vizsgálata elé, mert úgy gondolják, hogy a technológiai titkokat is figyelembe véve, egy teljesen transzparens üzletről van szó, amelyben mind a piaci konstrukció, mind az ország energiaellátása stabil alapokon nyugszik.

Orbán Viktor tegnap látogatott el Moszkvába, ahol az „évszázad üzletéről tárgyaltak", mégsem tudni, hozott-e kézzelfogható sikert a találkozó. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.