Vasárnap startol Clinton kampánya

Hillary Clinton egykori amerikai külügyminiszter várhatóan vasárnap jelenti be hivatalosan indulását a 2016-os amerikai elnökválasztás jelöltségéért.

A Clinton kampánystábjából származó információ szerint a politikus helyi idő szerint vasárnap délben teszi a nagy bejelentést, hogy a Demokraták egyik jelöltaspiránsa lesz a választásokon. A Guardian azt írja, a volt külügyér Twitteren, videóban és e-mailben is közleményt ad ki. A politikus New Yorkból Iowába utazik vasárnap, hivatalosan is elindítva kampánykörútját.

Nick Merrill, Clinton szóvivője nem erősítette meg a brit lap értesüléseit, de a demokrata politikus kampánystábjához közel álló forrás elismerte, hogy Clinton a hétvégén fontos bejelentést tesz.

Barack Obama egykori külügyminisztere lesz az első demokrata politikus, aki hivatalosan is bejelenti indulását a 2016-os amerikai elnökválasztáson. Hillary széles támogatást élvez a Demokrata párton belül.

Clinton 2008-ban is indult már a demokrata elnökjelöltségért. Akkor csak a harmadik helyen végzett, Barack Obama és John Edward mögött.

A republikánusok közül eddig Ted Cruz texasi, és Rand Paul kentuckyi szenátor jelentette be indulását pártja jelöltségéért. A jövő héten várhatóan Marco Rubio floridai szenátor is bejelentkezik a posztra.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.