Úgy öltözött be a riporter, mintha ő lenne a gyanúsított

Bocsánatot kellett kérnie a legnagyobb thai televíziónak csütörtök este, mivel ízléstelen módon az egyik munkatársukat az első számú gyanúsítottat idéző öltözékben küldték ki a hétfőn történt bangkoki robbantás helyszínére – írja a BBC.

A helyi idő szerint hétfő este történt robbanásban 20 ember veszítette életét. A detonáció Bangkok egy forgalmas, turisták által is szívesen látogatott részében történt, közel egy jelentős buddhista szentélyhez. Csütörtökön a vezető nemzeti televízió egy stábja forgatni ment a helyszínre, s az egyik munkatársat úgy öltöztették fel, hogy kísértetiesen hasonlítson az első számú gyanúsítottra.

A stáb a helyszínen hatalmas megbotránkozást keltett, az ott tartózkodó emberek felháborodottan kiabáltak, és a rendőrségnek is közbe kellett avatkoznia, ezért le is állították az online közvetítést. A televízió csütörtök esti híradójában bocsánatot kértek a történtek miatt.

Adisak Limprungpatanakij, a nemzeti műsorszolgáltató vállalat elnöke az AP hírügynökségnek elmondta, elhatárolódik az esettől, mivel a forgatás tervét anélkül készítették el, hogy tiszteletben tartották volna az elhunytakat és a közérzékenységet. Az elnök ígérte, hogy felkutatják és szigorúan megbüntetik a felelősöket.

A feltételezett elkövetőt, akit egy biztonsági kamera felvételén szúrtak ki, a rendőrség még mindig nagy erőkkel keresi. A felfokozott hangulatban nem a televízió stábja volt a thai média egyetlen szereplője, aki óriási bakot lőtt. Egy újságíró a hét elején egy Bangkokban angolt tanító ausztrál színészben, Sunny Burnsben vélte felfedezni a robbantót.

Az ausztrál színész tisztázta magát
Az ausztrál színész tisztázta magát
Forrás: Facebook

A téves információ villámgyorsan elterjedt az interneten Burns személyleírásával és lakcímével együtt. A színész, miután erről értesült, kedden gyorsan elment a legközelebbi kapitányságra, és vallomást tett, hogy tisztázza magát a vádak alól. Még a rendőrségen le is fotózta magát, és feltette a közösségi oldalára, később pedig egy biztonsági kamera felvételével is bizonyította a nyilvánosságnak, hogy a robbantás idején a lakásban tartózkodott.

Miután a rendőrség kiadott egy fantomképet a feltételezett elkövetőről, és közölték, hogy egy külföldi férfit keresnek, további két férfit is megvádoltak a merénylettel, de mind a ketten tisztázták magukat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.