Törökország nem kér bocsánatot, Putyin duzzog

Ahmet Davatoglu Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával tartott közös sajtótájékoztatón nyomatékosította, hogy Törökország nem kér bocsánatot az orosz gép múlt heti lelövéséért.
„Légterünk, határaink megvédése nem csak joga, de kötelessége is kormányunknak és egyetlen kormánytag sem fog azért elnézést kérni, mert tette a kötelességét" - mondta a török miniszterelnök és abbéli reményét is kifejezte, hogy Oroszország visszavonja az ellenük életbe léptetett büntető szankcióit „mindkét fél érdekében". Ugyanakkor késznek mutatkozott arra, hogy tárgyaljanak a kapcsolatok normalizálásáról.

Mindezt azt követően mondta, hogy Putyin elnök visszautasította kollégája, Erdogan javaslatát, hogy a párizsi klímacsúcson folytassanak négyszemközti megbeszélést.

Stoltenberg egyfelől megerősítette, hogy a NATO-tagállam Törökországnak minden joga megvan szuverenitásának védelmezésére, másfelől hozzátette, hogy most már a feszültségek mérséklésére kell koncentrálni, hogy a nyugati hatalmak szövetsége és Oroszország a közös ellenségre, az Iszlám Államra koncentrálhasson. Ezzel egyúttal arra is utalt, hogy az orosz bombázás jelenleg inkább fókuszál a NATO szerint Aszad elnök egyéb ellenségeire, mint az Iszlám Államra - írta a Guardian.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.