Tizenhárom éves lány robbantott a Boko Haram nevében

Testére erősített pokolgéppel hajtott végre merényletet egy tizenhárom éves lány egy kanói mecsetnél. A lány a robbantás egyetlen halálos áldozata. Nem ez az első eset, hogy a Boko Haram terrorszervezet kislányokat használ fel támadásainál.

A nigériai hatóságok szerint a hétfői merényletben senki sem sérült meg. Musa Magaji Majia, a kanói rendőrség szóvivője elmondta, hogy a robbantás egy körforgalomban történt, mintegy kétszáz méterre az Omár bin Khattab mecsettől, ahol a hívők éppen imára gyülekeztek.

A rendőrség tűzszerészei azonnal a helyszínre érkeztek, de nem találtak más robbantásra alkalmas anyagot a közelben. A szóvivő hozzátette, nagyon valószínű, hogy a mecset volt a tizenhárom éves lány fő célpontja, de a pokolgép túl korán robbanhatott.

A merényletet a Boko Haramhoz kötik. A nigériai szélsőséges iszlamista szervezet tagjai egyre gyakrabban küldenek tizenéves lányokat öngyilkos merényletek végrehajtására. Június végén egy mindössze tizenkét éves öngyilkos merénylő végzett tíz emberrel Nigéria északkeleti részén, januárban pedig egy tízéves kislány robbantotta fel magát egy piacon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.