Tizenkét éves lány követte el az öngyilkos merényletet

Egy mindössze tizenkét éves öngyilkos merénylő végzett tíz emberrel Nigéria északkeleti részén. A robbantásban több mint húszan megsérültek.

A szemtanúk is megerősítették, hogy a keddi öngyilkos merénylet elkövetője nem lehetett idősebb 12 évesnél. A robbantás Gujba városában történt, Yobe államban – számol be a BBC.

A Boko Haram szélsőséges iszlamista csoport tavaly uralma alá vette a várost, de a nigériai kormányerőknek sikerült visszafoglalnia a települést az év elején. A terrorcsoport egyelőre nem vállalta magára a robbantást, de a hasonló merényletek hozzájuk köthetőek.

A keddi támadás egy nappal azután történt, hogy két női öngyilkos merénylő Maiduguriban robbantotta fel magát, ezzel megölve húsz embert. Az északkelet-nigériai városban januárban egy tízéves kislány végzett tizenkilenc emberrel, amikor öngyilkos merényletet követett el.

A Boko Haram egyre több női merénylőt alkalmaz támadásai során. Az Iszlám Államnak is hűséget esküdő szervezet kalifátust szeretne létrehozni az észak-afrikai térségben, ahol a saríát, az iszlám törvénykezést alkalmazná.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.