Terrorizmussal gyanúsítják a munkácsi lövöldözőket

Terrorizmussal és törvénytelen fegyveres szervezet létrehozásával gyanúsította meg az Ukrán Legfőbb Ügyészség (GPU) a Jobboldali Szektor (PSZ) hat tagját, akik részt vettek a július 11-i munkácsi fegyveres összetűzésben – jelentette be szerdán Kijevben Andrij Popov, a munkácsi konfliktus körülményeinek tisztázására létrehozott ideiglenes parlamenti vizsgálóbizottság vezetője, a GPU különösen fontos ügyekben illetékes főnyomozója

 A vizsgálóbizottság ülésén Popov közölte: „hat személyt azonosítottak, akik részt vettek (Munkácson) a Lermontov utca (a fegyveres konfliktus kirobbanásának helyszíne) lezárásában". Elmondása szerint mindegyiküket terrorcselekmény elkövetésével és törvénytelen fegyveres szervezet létrehozásával gyanúsították meg, a büntető törvénykönyv 255. és 258. cikkelyének megfelelően – adták hírül kárpátaljai hírportálok.

A főnyomozó arról is tájékoztatott, hogy a vizsgálóbizottság terrorszervezet létrehozása és terrorcselekmény elkövetése ügyében vizsgálódik. Hozzátette, azt is tisztázni akarják, hogy idejében és helyesen reagáltak-e a rendőri vezetők Munkácson a július 11-i események során. A két ügyet egy eljárássá vonták össze – mondta el Popov.

Tizenegy napja Munkácson négy halálos áldozatot követelő fegyveres összetűzés robbant ki Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő testőrei és a PSZ fegyveresei között, vélhetően a csempészpiac felosztása körüli ellentétek miatt. A rendőrökkel vívott tűzharc után a PSZ mintegy tíz fegyverese a város melletti erdőbe vette be magát, a hatóságok mostanáig keresik őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.