Tűzharc tört ki Munkácson, fegyveres banda támadt a rendőrökre

Tűzharc tört ki szombat délután Munkácson egy sportlétesítménynél a Jobboldali Szektor (PSZ) szélsőséges szervezet fegyveresei és az ukrán parlament egyik kárpátaljai képviselőjének emberei, valamint a helyszínre érkező rendőrök között, a lövöldözésben többen meghaltak, illetve megsebesültek – adták hírül kárpátaljai hírportálok.

A Mukachevo.net munkácsi hírportál legfrissebb beszámolója szerint a fegyveres összetűzés a Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő családjának tulajdonában lévő Antaresz sportkomplexumnál kezdődött: a magát a PSZ tagjaiként megnevező, 17 fegyveresből álló csoport tagjai be akartak hatolni a létesítmény területére, de a honatya testőreinek ellenállásába ütköztek. A lövöldözésben megsebesült a sportkomplexum egyik őre.

A helyszínre nagy erőkkel vonult ki rendőrség és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU). A hírportál szerint a konfliktus mintegy másfél óra elteltével a Munkács mellett elhaladó Csap-Kijev autóútra tevődött át. A PSZ fegyveresei és a rendőrök közötti heves tűzharcban kigyulladt és kiégett két rendőrségi autó. Az Rt.com orosz nyelvű hírportál szerint a szélsőségesek gránátvetőkkel lőtték a rendőrségi járműveket.

Találat ért több arra elhaladó személygépkocsit és egy közelben lévő autószalont. A tűzpárbaj után a fegyveresek a közeli erdőbe vonultak vissza. A rendőrség lezárta a Csap-Kijev autóutat és nagy erők bevonásával terrorellenes műveletbe kezdett a környéken.

HELYSZÍNI FELVÉTEL A LÖVÖLDÖZÉS UTÁNI HELYZETRŐL:

A híroldal rendőrségi forrásra hivatkozva azt írta, hogy – a korábbi jelentésekkel ellentétben – a támadók nem foglalták el a Munkács bejáratánál lévő közlekedési rendőri poszt épületét. Az orgánumot a munkácsi járási központi kórházból arról tájékoztatták, hogy meghalt a PSZ egyik ott kezelt sebesült fegyverese.

LÁNGOLÓ AUTÓK A LÖVÖLDÖZÉS UTÁN:

A PSZ sajtószolgálata azt jelentette, hogy két tagja vesztette életét a tűzharcban, négy pedig megsebesült.
Rendőrségi jelentés szerint összesen kilenc sebesültje van a munkácsi konfliktusnak, köztük van a kommandós egység parancsnoka, akit egy ungvári kórházban kezelnek égési sérülésekkel.

EZ A FELVÉTEL ÁLLÍTÓLAG A LÖVÖDÖZÉS ALATT KÉSZÜLT:

Petro Porosenko ukrán elnök felszólította a rendvédelmi szervek vezetőit, hogy „fegyverezzék le és fogják el a Munkácson lövöldöző és békés lakosokat megölő bűnözőket". Az államnak határozottan fel kell lépnie a banditizmus minden megnyilvánulásával szemben, bárhol legyenek is azok – közölte az államfő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.