Terrorfenyegetés érte az Air France gépét

Nem szállhatott fel az Air France 1741-es járata az Amszterdam Schiphol repülőtérről, miután valaki a Twitteren azt írta, hamarosan támadás éri a gépet.

"Tegnap Párizs, most pedig a brüsszeli reptér és a Schiphol lesz megtámadva a testvéreink által" - írta egy ismeretlen a közösségi oldalon.

Az AirLive.net információi szerint a gép nem szállhatott fel szombat délután a fenyegetés miatt, és az összes utast leszállították a repülőről.

 

 

A Schipol reptér egy részét lezárták. A reptér biztonságáért felelős speciális erők bomba után kutattak a gépen, amelynek 14:45 perckor kellett volna elindulnia a holland fővárosból. A repülő végül nem sokkal hat óra után felszállhatott a reptérről, miután kiderült, hogy a fenyegetés vaklárma volt.

A párizsi terrortámadásokat követően Amszterdamban is fokozták a terrorelhárítók készültségét.

Mindeközben a London második legnagyobb repterének, a Gatwicknek északi terminálja is zárva marad az utasok előtt, miután a hatóságok letartóztattak egy férfit, akinek táskájában a gyanú szerint egy fegyver volt. Az incidens miatt jelentős késésekre lehet számítani.

A péntek éjszaka történt párizsi merényletsorozat miatt egész Európában magas a terrorfenyegetettségi szint, és több országban biztonsági óvintézkedéseket rendeltek el. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.