Terrorgyanú a londoni reptéren

Teljesen kiürítették a londoni Gatwick repülőtér északi terminálját, miután a várakozó utasok egy gyanús csomagot véltek felfedezni. A brit hatóságok őrizetbe vettek egy 41 éves francia férfit az esettel kapcsolatban, akit jelenleg kihallgatnak.

A sussexi rendőrség tájékoztatása szerint a reptéri terminált egy gyanús csomag miatt kellett kiüríteni.

 

Szemtanúk szerint a hatóságok letartóztattak egy férfit, akinél fegyver lehetett. A Daily Mail azt írja, a letartóztatott férfi táskájában egy gránát volt. Nick May felügyelő a brit bulvárlapnak elmondta, korai lenne még bármit mondani a csomagról és annak tartalmáról, de a párizsi merényletek miatt fokozott komolysággal kezelik a helyzetet. 

A sussexi rendőrség a BBC-nek megerősítette, hogy egy 41 éves francia férfit vettek őrizetbe a londoni Gatwick repülőtéren, akit jelenleg kihallgatnak.

A Gatwick repülőtér tájékoztatása szerint a repülőgépek továbbra is normális ütemben szállnak fel és le, de extra személyzet ügyel az utasok biztonságára. 

 

Az incidens néhány órával azután történt, hogy péntek éjszaka az Iszlám Állam merénylői terrortámadást hajtottak végre Párizsban, melynek következtében eddig 127 ember vesztette életét. Mark Rowley, a Scotland Yard terrorelhárításért felelős főparancsnok-helyettese elmondta, a brit elhárító szolgálatok jelenlegi hivatalos útmutatása szerint nagyon valószínű, hogy Nagy-Britanniát terrortámadás éri, ezért folyamatos felülvizsgálat alatt van a terrorkészültségi szint az országban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.