Szénné égett holttesteket találtak a baleset helyszínén

Senki sem élte túl a vasárnapi szerencsétlenséget, az összes utas holttestét megtalálták a lezuhant indonéz repülőgép roncsai között.

Kedden reggel a mentőalakulatok megtalálták a vasárnap lezuhant Trigana Air légcsavaros gépének roncsait és a fedélzeten utazók holttestét – írja a CNN.

Gyászoló hozzátartozó Jayapurában
Gyászoló hozzátartozó Jayapurában
Antara Photo Agency / Reuters

A gép vasárnap Jayapurából szállt fel helyi idő szerint 14:21-kor, és a délen fekvő Oksibil városába tartott. A kapcsolat 14:55-kor szakadt meg vele. 44 felnőtt, 5 gyerek és 5 főnyi személyzet utazott a fedélzeten.

A BBC szerint a fekete dobozt is megtalálták, így hamarosan rekonstruálni tudják a történteket. Valószínűleg a rossz időjárási viszonyok miatt zuhanhatott le a repülő, amely 6,5 milliárd rúpiát (131 millió forintot) is szállított a Pápua tartomány elhagyatott vidékein lévő településeken élő szegények megsegítésére.

„A gép teljesen megsemmisült, a testek megégtek, nehéz lesz őket azonosítani” – nyilatkozta Bambang Sulistio, az indonéz kutató- és mentőszolgálat vezetője.

Nem ez az első eset, hogy a Trigana Air légitársaság egyik gépét szerencsétlenség éri. Az 1991 óta működő cég 14 komolyabb balesetben 10 gépet veszített el a Repülésbiztonsági Hálózat (ASN) információi szerint. A légitársaság 2007 óta szerepel az Európai Unió feketelistáján, gépeik nem repülhetnek az európai légtérben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.