Eltűnt egy indonéz repülőgép 54 utassal a fedélzetén

A Trigana Air ATR 42 légcsavaros gépe Pápua térségében járt, amikor elvesztették vele a kapcsolatot helyi idő szerint délután három (magyar idő szerint reggel 8) körül. 

A gép Sentani repülőteréről szállt fel Jayapurából, és a délen fekvő Oksibil városába tartott. A fedélzeten 44 felnőtt, 5 gyerek és 5 főnyi személyzet utazott.

A gép 14:21-kor szállt fel, 14:55-kor szakadt meg vele a kapcsolat. Eltűnését Julius Barata, az indonéziai közlekedési minisztérium szóvivője is megerősítette. „Még nem tudunk biztosat a gép sorsáról” – nyilatkozta az AFP hírügynökségnek a politikus. „Az időjárási körülmények jelenleg igen rosszak. Sötét van, és felhős az ég. A terep hegyvidéki. Nem kedveznek a viszonyok a keresésnek.”

Indonéziában csak tavaly két nagyobb légikatasztrófa is történt. Decemberben a Surabayából Szingapúrba tartó AirAsia gép zuhant a Jáva-tengerbe 192 ember halálát okozva. Egy katonai szállítógép pedig júliusban szenvedett balesetet Szumátrán. A 140 áldozat közül sokan nem a gépen utaztak, hanem a zuhanás helyszínén a földön vesztették életüket a becsapódó roncsok miatt.

A helyi légitársaság fennállása óta tíz gépét vesztette el a repülésbiztonsági hatóság szerint. 2007 óta szerepel az Európai Unió légteréből kitiltottak feketelistáján. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.