galéria megtekintése

A hegyekben keresik az indonéz gép roncsait

0 komment

NOL

A hatóságok megerősítették, hogy Oksibil városának környékén, ahol a Trigana Air gépe eltűnt vasárnap, roncsokat vettek észre. Ötven főnyi, katonákból, rendőrökből és mentési szakemberekből álló csapattal vizsgálják meg, hogy valóban a repülő darabjaira bukkantak-e.

Az indonéz Trigana Air légcsavaros gépe Jayapuraból tartott a délen fekvő Oksibil városába. A fedélzeten 44 felnőtt, 5 gyerek és 5 főnyi személyzet utazott. A gép 14:21-kor szállt fel és 14:55-kor szakadt meg vele a kapcsolat. 

A lezuhant gép utasainak családtagjait hallgatják ki az áldozatok azonosítása érdekében a jayapurai Sentani repülőtéren
A lezuhant gép utasainak családtagjait hallgatják ki az áldozatok azonosítása érdekében a jayapurai Sentani repülőtéren
Anthony Devlin / Reuters

Az indonéz postahivatal illetékesei a BBC-nek elmondták, hogy a gép négy táskányi készpénzt is szállított. Az összesen 6,5 milliárd rúpiát (131 millió forintot) Pápua tartomány elhagyatott vidékein lévő településekre vitték a posta dolgozói.

 

Már tegnap érkeztek hírek arról, hogy a helyiek látták lezuhanni a gépet, később pedig egy kutatógép az oksibili reptértől mintegy 50 kilométerre, 3000 méterrel a tengerszint felett gyanús roncsokat és gomolygó füstöt észlelt. Arról egyelőre nincs információ, hogy túlélte-e valaki a katasztrófát. A kutató- és mentőcsapatok megindultak a helyszínre.

A balesetet valószínűleg a rossz időjárási viszonyok okozták. Vasárnap ez egyik kutatógép is kénytelen volt visszafordulni a veszélyes repülési feltételek miatt. A rossz idő és az egyenetlen terep akadályozza a kutatást. A Jayapuratól 280 kilométerre fekvő Oksibil elhagyatott, hegyvidéki terület, ahol különösen nehéz a tájékozódás. 

A helyi légitársaság fennállása óta tíz gépét vesztette el a repülésbiztonsági hatóság szerint. 2007 óta szerepel az Európai Unió légteréből kitiltottak feketelistáján.

Indonéziában csak tavaly két nagyobb légikatasztrófa is történt. Decemberben a Surabayából Szingapúrba tartó AirAsia gép zuhant a Jáva-tengerbe 192 ember halálát okozva. Egy katonai szállítógép pedig júliusban szenvedett balesetet Szumátrán. A 140 áldozat közül sokan nem a gépen utaztak, hanem a zuhanás helyszínén a földön vesztették életüket a becsapódó roncsok miatt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.