Öngyilkossági hajlam miatt kezelték Lubitzot

A pilótajogosítvány megszerzése előtt öngyilkossági hajlam miatt kezelték Andreas Lubitzot, az Airbus A320-as másodpilótáját, aki egy hete manőverezte a halálba a repülőgépet a francia Alpoknál.

Hosszú ideig kezelték öngyilkossági hajlam miatt Andreas Lubitzot, mielőtt megszerezte volna szakszolgálati engedélyét (pilótajogosítványát) – jelentette be a düsseldorfi ügyészi hivatal hétfőn. Részleteket ugyan nem árultak el, ám hangsúlyozták, hogy az évek során több pszichoterapeuta is megvizsgálta a 27 éves férfit, aki az utóbbi időben nem mutatta öngyilkossági hajlam vagy agresszió jeleit – írja a The New York Times.

Michael Tsokos igazságügyi orvos szakértő mindeközben a Daily Mailnek nyilatkozva megerősítette azokat a híreket, miszerint az összegyűjtött 400-600 emberi maradvány közt van a másodpilótáé is, aki a jelek szerint szándékosan manőverezte a francia Alpok egyik hegyoldalának a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járatát, 150 utassal a fedélzeten. A marseille-i ügyészi hivatalhoz közel álló források ugyanakkor az El País spanyol napilapnak cáfolták, hogy azonosították volna Lubitz maradványait, csupán annyit közöltek, hogy a mostanáig vett DNS-minták 78 embertől származnak.

A szakértők abban mindenesetre egyetértenek, hogy Lubitz földi maradványainak vizsgálata számos kérdésre ad majd választ, hiszen fény derülhet arra, hogy milyen gyógyszereket szedett, és milyen pszichés problémákkal küzdött. A düsseldorfi otthonát átvizsgáló nyomozók állítólag bontatlan „gyógyszerhegyeket" találtak a lakásban – köztük álmatlanság elleni készítményeket is –, ám spanyol lapértesülések szerint Lubitz a katasztrófa idején leállt a gyógyszeres kezeléssel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.