Már régóta depressziós volt a német gép másodpilótája

A Spiegel riportere, Matthias Gebauer Lubitz barátaira hivatkozva Twitteren azt írja, az Alpokban lezuhant német repülőgép másodpilótája 2009-ben azért függesztette fel képzését, mert depresszióban szenvedett. Csütörtökön este a rendőrség a pilóta mindkét házában házkutatást tartott.

A német lap újságírójának a Germanwings lezuhant Airbus–A320-asának másodpilótájának barátai azt mondták, a férfi 2009-ben kiégett, depressziós volt, ezért szakította meg tizenegy hónapra kiképzését – írja a The Guardian.

A Germanwings és a Lufthansa csütörtöki sajtótájékoztatóján Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója elmondta, hogy mielőtt Lubitz folytatta volna a tréninget, ismét át kellett esnie a kötelező teszteken, és sikeresen átment, 2013 szeptemberében kezdett a Germanwingsnél dolgozni.

Kiemelte, a cég nagyon gondosan választja ki a pilótáit, a szakmai felkészültség mellett a pszichológiai állapotot is kiemelten figyelik. Lubitz is minden szükséges vizsgálaton átesett, és soha semmi probléma nem merült fel az alkalmasságával kapcsolatban.

Ennek ellenére az derült ki – a fedélzeti hangrögzítő tanúsága szerint –, hogy a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járatát szándékosan vezette neki Lubitz egy hegynek a francia Alpokban. A fedélzeten összesen 150-en utaztak. A keddi légiszerencsétlenséget senki nem élte túl.

Csütörtökön a nyomozók két helyszínen tartottak házkutatást, a másodpilóta düsseldorfi lakásában és abban a montabauri házban, ahol szüleivel élt – jelentette az n-tv hírtelevízió. Részleteket egyelőre nem közöltek. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.