Nem külföldi terrorakció volt a bangkoki bombamerénylet

Valószínűtlen, hogy a hétfői bangkoki merényletet egy nemzetközi terrorista csoport követte volna el – állítja a thai kormány.

A Bangkok központjában álló Erawan szentélynél hétfő este robbant pokolgép. 20 ember meghalt és sokan megsérültek. A rendőrség legalább tíz embert gyanúsít azzal, hogy köze volt a támadáshoz. Somyot Pumpanmuang, a nemzeti rendőrség vezetője szerint legalább egy hónapja tervezhették a merényletet - számolt be a BBC.

A thai hatóságok legutóbbi közleménye sem hoz közelebb a hétfői éjjeli merénylet körüli kérdések megoldásához, azonban kizárja az al-Kaidához hasonló terrorszervezetek részvételét. A nyilatkozat szerint külföldi titkosszolgálatokkal történt konzultáció alapján úgy vélik, nincs köze nemzetközi terrorista csoportoknak a robbantáshoz. 

Így az egyetlen fennmaradó lehetőség, hogy helyi elkövetők hajtották végre az akciót, bár Thaiföldön nincs olyan csoport, amelynek az eddigi tevékenysége erre utalna. Előfordulhat azonban az is, hogy egy mindeddig ismeretlen csoport műve.

A thai rendőrség három férfit keres, akik a környező biztonsági kamerák felvételein láthatóak közvetlenül a robbantás előtt a Brahma szentély környékén. Elfogatóparancsot adtak ki ellenük, és az Interpol segítségét kérték az elfogásukhoz. A felvételeken kívül azonban semmilyen információval nem rendelkeznek a gyanúsítottak kilétéről, nevükről, nemzetiségükről. Előfordulhat, hogy azóta elhagyták az országot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.