Megsebesült a szökött drogbáró

Lábszárán és arcán sérült a mexikói Sinaloa kartell vezetője, Joacquin „El Chapo" Guzmán, miközben a rendőrök elől próbált elmenekülni.

A világ legnagyobb hatalommal bíró drogbárója júliusban szökött meg Mexikó egyik legszigorúbban őrzött börtönéből. El Chapo egy évig ásta az alagutat a börtön alatt, majd amikor eljött a megfelelő pillanat, kereket oldott. Eltűnését a biztonsági kamerák is felvették. Kézre kerítésére nagyszabású rendőri akció indult.

BBC szerint a Sinaloa drogkartell vezetőjére Északnyugat-Mexikóban csaptak le a hatóságok. Guzman menekülés közben sérült a lábszárán és az arcán, nem a rendőrök sebesítették meg. A hatóságok tovább üldözik a drogbárót. 

El Chapo-t 2009 óta minden évben szerepel a Forbes magazin legbefolyásosabb embereinek listáján, egyesek szerint Enrique Peña Nieto mexikói államfőnél is nagyobb hatalma van.

Guzmant először 1993-ban sikerült elfogni Guatemalában, akkor közel 10 évet töltött börtönben, de megszökött. 2014-ben akadtak újra a nyomára, egy hotelben. Az Altiplano börtön szigorú körülményei azonban nem akadályozták meg Guzmant az újabb szökésben, amelyhez a börtön személyzetének soraiban talált cinkosokra.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.