Meghackelték az orosz heterók ellenkampányát

Az Egyesült Oroszország párt moszkvai szervezete a közösségi médiában mutatta be a heteroszexuálisok zászlaját, melynek nem titkolt célja, hogy ellensúlyozza a szivárványszínű zászlót, amelyet az LMBTQI közösség használ szerte a világban. Az orosz családok jelképét már másnap meghackelték. 

A zászlón egy férfi és egy nő áll, három gyermekkel. A kép alatti orosz nyelvű felirat azt jelenti, #IgaziCsalád.

 

 

"Ez a válaszunk az azonos neműek házasságára, és a család fogalmának megcsúfolására" – mondta Alekszej Liszovenko, az Egyesült Oroszország moszkvai szárnyának helyettes vezetője, aki a zászlóval akarja figyelmeztetni az orosz lakosságot, hogy kiállnak a hagyományos értékek mellett, és ellenzik a "meleg őrületet". A Egyesült Oroszország a legnagyobb párt Oroszországban.

A zászlót szerdán mutatták be, az orosz családok napján – írja a Washington Post. A zászlót nem sokkal később többen meghackelték a Twitteren. Volt, aki a szivárvány színeibe öltöztette fel az öttagú családot, a RIP Novosti szatirikus oldal pedig azonosságot vélt felfedezni a francia melegellenes, hagyományos családot támogatók zászlajával.

 

Az azonos neműek házassága illegális Oroszországban, és bár a homoszexualitás nem az, a melegeket hátrányos megkülönböztetésben részesítik. Az országban törvény tiltja a melegpropagandát is.

Az azonos nemű párok házasodásának engedélyezése az Egyesült Államokban ugyanakkor arra sarkallt néhány keményvonalas orosz politikust, hogy megváltoztassa véleményét a homoszexualitásról. Dimitrij Kiszeljov konzervatív politikus azt mondta egy televíziós műsorban, hogy a LMBTQI közösség létezése tény, és a szerelem csodákra képes. „Ki lehet ez ellen?"

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.