Megfenyegették Nyemcov ukrán barátnőjét

Anna Durickaja azt állítja, hogy miután visszatért Ukrajnába, halálos fenyegetést kapott.

Az ukrán ügyészség közleményében megerősítette, hogy az orosz ellenzéki politikus, Borisz Nyemcov meggyilkolásának legfontosabb szemtanúja halálos fenyegetést kapott ismeretlenektől, amikor szülei lakásán tartózkodott Ukrajnában. A nő csütörtökön az ukrán rendőrségen is bejelentést tett.

Sputnik News szerint a hatóságok minden szükséges intézkedést megtesznek, hogy a Nyemcov-gyilkosság egyetlen szemtanúját megvédjék.

A huszonhárom éves Durickaja hétfőn a Dozsgy televíziónak adott interjújában elmondta, hogy látta az ellenzéki politikus gyilkosát. A nő hétfőn utazott haza édesanyjához Ukrajnába, nem várta meg az ellenzéki politikus temetését.

Borisz Nyemcov volt miniszterelnök-helyettest múlt pénteken lőtték agyon Moszkva belvárosában. Az ellenzék egyik vezető alakjának meggyilkolása mögött többen Putyin bosszúját sejtik, míg az orosz kormány szerint politikai provokáció Nyemcov megölése. Az ellenzéki politikus unokatestvére azonban biztos abban, hogy az orosz elnök utasítására, vagy legalábbis a jóváhagyásával gyilkolták meg az ellenzéki politikust.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.