Lázra panaszkodott az ENSZ-főtitkár Di Capriónak

Lázhoz hasonlította a globális felmelegedés hatásait Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár Leonardo Di Caprióval tartott megbeszélése során a párizsi klímacsúcson.

„A Föld beteg: lázas" – mondta Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a hétvégén Leonardo Di Capriónak, akit ő nevezett ki az ENSZ klímaváltozásért felelős békekövetévé. A színész jó ideje részt vesz természetvédelmi projektekben, 1998-ban azzal a céllal hozott létre alapítványt, hogy megismertesse az emberekkel a vadállatok utolsó, érintetlen élőhelyeit.

„Amikor az ember lázas, gyógyszert vesz be, majd elmegy az orvoshoz. Most itt vagyunk. Mi vagyunk az orvosok. Meg kell találnunk a megfelelő gyógyszert, hogy az emberek és a bolygónk is egészséges legyen" – mondta az ENSZ Facebook-oldala szerint a hollywoodi színésznek Ban Ki Mun, majd hozzátette: a párizsi klímacsúcsot csak egy komoly megállapodással lehet elhagyni.

Mint azt korábban megírtuk, a klímacsúcson részt vevő államok által eddig felajánlott kibocsátáscsökkentés 2,7 fokos fölmelegedést valószínűsít, a túléléshez viszont 2 fok alatt kellene tartani a globális átlaghőmérséklet-növekedés mértékét. Erről kellene megegyezni Párizsban, ahova Orbán Viktor nem látogatott el, mert Iránban akadt dolga.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.