Kisgyerek végzett ki egy szíriai foglyot

A „kalifátus kölykének” nevezett fiatal fiú egy szíriai katonát fejezett le az Iszlám Állam által ellenőrzött Palmüra közelében.

A kivégzés hírét az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű londoni székhelyű szervezet is megerősítette. A lefejezésről videót közöltek a dzsihadisták, amely az Independent szerint az első dokumentált felvétel, ahol egy Iszlám Állam által kiképzett gyerek végez ki egy foglyot.

Korábban azonban mi is beszámoltunk róla, hogy a szunnita szélsőséges szervezet egy tíz év körüli gyerekkel lövethette fejbe egyik izraeli arab foglyát. A márciusi kivégzésről is kerültek ki felvételek, ám azok hitelességét nem tudták megerősíteni az izraeli hatóságok.

A most közzétett videón a „kalifátus kölykének” nevezett fiú terepszínű ruhát visel, és a szíriai hadsereg egyik megkötözött katonáját fejezi le egy vadászkéssel. A kivégzés Palmürában történt, amelyet májusban foglaltak el az Iszlám Állam szélsőségesei.

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa tavaly közölt jelentésében számolt be róla, hogy az IS kiképzőtáborokat hozott létre gyerekek számára, ahol a fegyverhasználatot és a vallási tanokat oktatják nekik. Az Iszlám Állam az elmúlt hónapokban egyre több olyan felvételt közölt, ahol gyerekek nézik végig a kivégzéseiket. A dzsihadisták általában iskolákban, mecsetekben és köztereken toborozzák a gyerekeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.