Halálra gázolt a vonat egy menekültet a Csalagútnál

Életét vesztette egy fiatal menekült a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagút közelében a franciaországi Calais-nál. Egy tehervonat ütötte el, amikor megpróbált átjutni Angliába - közölte csütörtökön a helyi prefektúra.

Hivatalos adatok szerint június 26. óta ez volt a tizenegyedik alkalom, hogy menekült halt meg az alagútban baleset vagy áramütés miatt.

A prefektúra tájékoztatása szerint a teherautókat szállító vonat hajnali 2 óra fele ütötte el az afrikai kiskorú menekültet. A helyszínre kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni. Az ügyben vizsgálat indult. Az áldozat feltehetően szudáni vagy eritreai állampolgár lehetett.

A vonat egy kanyart tesz meg, amikor kijön az alagútból, és itt történt a tragédia - közölte az alagutat működtető Eurotunnel szóvivője. Azt is elmondta, hogy az eset nincs hatással a vasúti közlekedésre, ellentétben azokkal a korábbi halálesetekkel, amelyek az alagútban történtek.

Calais kikötővárosában és környékén mintegy 3 ezer külföldi, elsősorban kelet-afrikai, afganisztáni és szíriai él illegálisan felállított sátortáborokban, arra várva, hogy a La Manche-csatorna alatti alagúton áthaladó vonatokra felkapaszkodva, illetve a csatornát átszelő kompokon elbújva, átjusson a túlsó partra. A szigorú francia bevándorlási politika miatt ugyanis a migránsok között az a vélekedés terjedt el, hogy Nagy-Britannia szívesebben fogadja be a menekülteket, mint Franciaország.

A francia vasúttársaság (SNCF) a nyáron megerősítette a három méter magas kerítést a calais-i vasútállomás körül, hogy lehetetlenné tegye a feljutást a vonatokra, így azok száma, akik vonatokra vagy kamionokra felkapaszkodva megpróbálnak átkelni Nagy-Britanniába, nyár végére nagyságrendekkel, száz-kétszáz közé csökkent éjszakánként az egy hónappal korábbi kétezerhez képest.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.