Születésnapján gyilkolt a Baton Rouge-i rendőrgyilkos

Gavin Long huszonkilencedik születésnapján gyilkolt meg három rendőrt az amerikai Louisiana állam fővárosában, Baton Rouge-ban. A Kansas Cityben élő férfi haditengerész volt, még terrorellenes emlékérmet is kapott.

Vasárnap este azonosították a Baton Rouge-i rendőrgyilkost. A huszonkilenc éves Gavin Long helyi idő szerint vasárnap reggel kilenc óra körül három rendőrt lelőtt, hármat pedig megsebesített Louisiana állam fővárosában. A CNN információi szerint a Kansas City-ben élő férfi évekig szolgált a haditengerészetnél, Irakban is. 2010-ben szerelt le, terrorellenes emlékérmet is kapott szolgálatáért.

Ügyészségi források szerint Long autót bérelt a dallasi lövöldözés után, ahol öt rendőrrel végzett egy ámokfutó, akit végül Longhoz hasonlóan sikerült agyonlőni. A 29 éves férfinak valószínűleg hasonló motivációi lehettek, mint a dallasi lövöldözőnek, Micah X Johnsonnak. Erről árulkodik a CNN szerint Long Youtube-csatornája is. A fekete férfi nagyon aktív használója volt a közösségi médiának, rendszeresen posztolt videókat. Ezekben elítélte a rendőri túlkapásokat. Emellett a közösségi médián keresztül több olyan csoportot is követett, amelyek összeesküvés elméleteket gyártanak, például az amerikai kormányról. Az FBI ugyanakkor megjegyezte, hogy egyelőre nincsenek arra utaló jelek, hogy Long tagja lett volna bármely szeparatista fekete csoportnak, vagy terrorszervezetnek.

A Baton Rouge-i rendőrgyilkosságot Barack Obama amerikai elnök mellett több vezető politikus elítélte. A hatóságok fokozott készültségben vannak a támadások miatt. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.