Kiszáradt gyerekeket találtak Ausztriában egy csempészbuszban

Egy román állampolgárságú férfi vezette azt a kisbuszt, amelyet szombaton kapcsoltak le az osztrák rendőrök a Braunau kerületben. Három menekült gyermek állapota válságos.

A kisbuszra akkor figyeltek fel a rendőrök, amikor nagy sebességgel elhajtott St Peter am Hart mellett. A buszt üldözőbe vették, majd román állampolgárságú sofőrje feladva a menekülést megállt. A gépjárműben 26 menekültet találtak összezsúfolódva a rendőrök, közülük három gyermeket, akiket súlyos kiszáradás miatt kórházba vittek. A menekültek azt mondták, Szíriából, Afganisztánból és Bangladesből indultak, és Németországba szerettek volna eljutni  – írja a BBC.

A gyerekek, akik még mindig kórházban vannak. öt és hat év közöttiek. Mikor megtalálták őket, alig voltak már eszméletüknél, de a még éppen időben érkező segítségnek köszönhetően már nincsenek veszélyben.

Ahogy azt mi is megírtuk, csütörtökön Ausztriában 71 migráns holttestére bukkantak egy magyar rendszámú teherautóban. A bűncselekménnyel összefüggésben elfogott három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását szombaton rendelte el a Kecskeméti Járásbíróság.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.