A baba bennégett a házban, az apa a sérüléseibe halt bele

Szaad Davabsa belehalt harmadfokú égési sérüléseibe egy izraeli kórházban. Fia, a 18 hónapos Ali Szaad múlt héten halt meg, amikor zsidó szélsőségesek felgyújtották házukat. A kisgyerek bennégett.

Egy héttel ezelőtt egy szélsőséges zsidó szervezet felgyújtotta egy palesztin család házát, amelyben bennégett egy 18 hónapos kisgyermek. Szüleit és fivérét sikerült kimenekíteni a lángokból, ám az apa nem élte túl, szombaton belehalt sérüléseibe - írja a Guardian.

Ali édesanyja és bátyja állapota kritikus, a nő testének nagy részét harmadfokú égési sérülések borítják. 

A múlt héten történtek után fellángolt az erőszak Ciszjordániában. A Hamász palesztin iszlamista szervezet bosszút sürget, és meghirdette a tüntetésekre felszólító "harag napját", Palesztina pedig a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elé viszi a kisgyermek megölésének ügyét. Múlt héten Mahmúd Abbász azt nyilatkozta, utasította külügyminiszterét, hogy tegye meg a megfelelő lépéseket.

Az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjau terrorcselekménynek minősítette a palesztin család elleni támadást, és az izraeli kormány megszigorította a zsidó szélsőségesek elleni intézkedéseket. Móse Jaalon védelmi miniszter vasárnap engedélyezte velük szemben is az adminisztratív őrizetben tartást, amelyet eddig csak a palesztin szélsőségesekkel szemben alkalmaztak.

A héten őrizetbe vettek egy zsidó terroristát is. Meir Etinger a "Kach" nevű, arabellenes mozgalom alapítójának, az 1990-ben meggyilkolt Meir Kahana rabbinak az unokája. Etingert egy szélsőséges zsidó szervezet tagjaként végrehajtott támadásaiért vették őrizetbe, egyelőre nem tudni, van-e köze a gyújtogatáshoz.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.