Felakasztják a Korán-égetéssel vádolt afgán nő gyilkosait

A márciusban brutálisan meggyilkolt afgán lány támadói közül négyet szerdán a bíróság halálra ítélt, nyolc vádlott pedig 16 év börtönbüntetést kapott. Tizennyolc embert felmentettek.

Ahogy arról beszámoltunk, a 27 éves Farkhundát a nyílt utcán, rendőrök szeme láttára ölték meg brutális módon március 19-én. A fiatal nő egy helyi iskolában tanított a Koránról gyerekeknek, a helyi vallási vezető, a mulla pedig hamisan azzal vádolta meg, hogy Farkhunda elégette a Korán lapjait.

A mecset feldühödött hívei megtámadták a védtelen nőt, rugdosták, botokkal ütlegelték, kövekkel dobálták, súlyosan sérült áldozatukat lehajították egy háztetőről, majd egy autóval áthajtottak rajta, legvégül pedig felgyújtották. Nem elég, hogy több rendőr egyenesen végignézte, ahogy szerencsétlen nőt meglincselik, a kabuli rendőrség szóvivője még üdvözölte is a gyilkosságot. Asraf Gáni afgán elnök közleményben ítélte el az „aljas támadást”. Néhány nappal a történtek után többeket őrizetbe vettek, szerdán pedig ítélet is született az ügyben.

Egy afgán bíró négy embert akasztás általi halálra ítélt, nyolcan 16 éves börtönbüntetést kaptak, tizennyolc embert pedig felmentettek – írja a CNN. A brutális gyilkosságot több rendőr nézte végig anélkül, hogy közbeléptek volna. A 19 rendőr ügyében várhatóan a hét második felében hirdetnek ítéletet.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.