Fallon: Putyin nem az IS-t támadja Szíriában

„Húsz orosz támadásból mindössze egy célozza az Iszlám Államot” – mondta Michael Fallon brit védelmi miniszter egy interjúban.

Fallon azt állítja, Oroszország sokkal inkább Bassár el-Aszad szíriai elnököt támogatja a légitámadásokkal, mint az Iszlám Állam ellen harcol. A védelmi miniszter hozzátette, hogy az oroszok bombázásainak civilek és az Aszad-ellenes lázadók az áldozatai.

A brit tárcavezető elismerte, hogy az oroszok jelenléte komplikálta a szíriai helyzetet, de még mindig hisz abban, hogy Nagy-Britanniának is légicsapásokat kellene indítani az Iszlám Állam ellen.

„Nem fogadom el, hogy az orosz elnök kijátszott minket. Bonyolultabbá tette a helyzetet Szíriában. De nem vagyunk erőtlenek” – idézi a Guardian Fallon szavait, aki nem gondolja, hogy az orosz légitámadások miatt Európa és az Egyesült Államok gyengének tűnne.

Oroszország szerdán kezdett légitámadásokba Szíriában. Azóta többen állítják, hogy az orosz gépek nem az Iszlám Államot lövik, hanem a civileket és a lázadókat. A New York Times összegyűjtött több olyan az internetre feltöltött videót, amelyek ellentmondanak Vlagyimir Putyin orosz elnök állításának, miszerint nem haltak meg civilek az oroszok által Szíriában végrehajtott bombázásokban. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.