Ciprasz a Twitteren támadta le a török miniszterelnököt

Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök tegnap négyszer is posztolt angolul hivatalos Twitterén Ahmet Davatoglu török miniszterelnököt bírálva, írja a The Guardian. Majd meggondolta magát és eltávolította az üzeneteket, legalábbis az angol nyelvű oldaláról, mert görögül továbbra is olvashatóak.

Először arra utalt, hogy a török gépek is rendszeresen megsértik Görögország légterét, ezt kapcsolta össze az orosz harci gép szűk egy héttel ezelőtti lelövésével, mondván, hogy szerencsére ők nem úgy viselkednek, mint Törökország.

Hasonló szellemben fogantak a következő bejegyzések is, az utolsó arról szólt, hogy kölcsönös fegyverkezés helyett az embercsempészek hálójába került menekültek megmentésére kellene koncentrálniuk.

Davatoglu csak az első megszólalásra reagált, mondván, hogy a menekültkérdésről rendezett, aktuális EU–Törökország csúcstalálkozó hangnemétől, amelyen mindketten részt vettek, élesen eltér a bejegyzések tónusa, és jobb lenne a problémák megoldására koncentrálni.

„Szomszédok vagyunk, őszintén kell beszélnünk egymással, csak így léphetünk előre” – ez volt Ciprasz utolsó tweetje a témában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.