Brüsszelben hat órával a járat előtt kell kimenni a reptérre

Budapesten átengedőpontot állítanak fel a reptér előtt, Brüsszel másik repterén, a fapadosok által használt Charleroi-n már az ajtóban ellenőriznek, hatalmas káosz várható. A Wizz Air ingyen módosítja a jegyeket vagy visszatéríti azok árát. 

A brüsszeli robbantások miatt ellenőrző és átengedőpontot állít fel a rendőrség a ferihegyi repülőtérre bevezető út elágazásánál - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Megerősítik a Liszt Ferenc repülőtéren a közterületi rendőri jelenlétet, illetve az előtéri és az utasbiztonsági részeknél a rendőri jelenlétet és a tűzszerész szolgálatot, amelynek munkáját robbanóanyag-kereső kutya segíti. Lapunk információi szerint a TEK is megjelenik a repülőtéren.

Kommandósok az utcán Brüsszelben

Brüsszel másik repülőterén, a diszkont-légitársaságok által használt Charleroi-n nagyon komoly biztonsági készültség lépett életbe, a légitársaságok azt javasolják utasaiknak, hogy a járatok indulása előtt 5-6 órával érjenek ki a repülőtérre. Még így sem garantálható, hogy elérik a járataikat, mert a reptéri közlekedés már most is nehézségekkel küzd, s az sem biztos, hogy Charleroi, ahol egyelőre rendben megy a forgalom, működőképes marad.

Koppenhágában is riadókészültségben a rendőrök

A reptér terminálépületének bejáratánál ellenőrzőpontokat létesítettek, de keveset. Ezeknél minden utasnak át kell esnie a teljes biztonsági ellenőrzésen, a többi bejáratot lezárják. Ez azt jelenti, hogy hatalmas tumultus várható a repülőtéren már a bejáratnál, ezért javasolják a hatóságok az 5-6 órával a járatindulás előtti érkezést. Sajnos még így sem garantálható, hogy mindenki eléri a járatát.

Londonban is több egyenruhás van a z utcán


A Wizz Air lapunk megkeresésére azt közölte, hogy az érintett utasaik a kialakult helyzetre tekintettel ingyen módosíthatják utazásuk dátumát, vagy akik nem vállalják az utazást, azoknak visszatérítik a repülőjegyük árát. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.