Csak nézték a rendőrök, ahogy meglincselnek egy nőt

Tizenegy rendőrt ítélt el egy afgán bíró, amiért azok szó nélkül végignézték, ahogy egy 27 éves, a Korán elégetésével vádolt nőt a nyílt utcán meglincselnek.

Kedden fejenként egy év börtönbüntetésre ítélt egy afgán bíró tizenegy rendőrt, akik nem avatkoztak be márciusban, és hagyták, hogy a tömeg brutálisan végezzen a 27 éves Farkhundával – írja a Reuters. A bíró ugyanakkor nyolc rendőrtisztet bizonyíték hiányában felmentett.

Ahogy arról beszámoltunk, a fiatal nő egy helyi iskolában tanított a Koránról gyerekeknek, a helyi vallási vezető, a mulla pedig hamisan azzal vádolta meg, hogy Farkhunda elégette a Korán lapjait.

A mecset feldühödött hívei március 19-én megtámadták a védtelen nőt, rugdosták, botokkal ütlegelték, kövekkel dobálták, súlyosan sérült áldozatukat lehajították egy háztetőről, majd egy autóval áthajtottak rajta, legvégül pedig felgyújtották.

Az eset nagy felháborodást váltott ki, az ENSZ közleményben ítélte el a történteket. Asraf Gani afgán elnök szintén felháborodásának adott hangot, és figyelmeztetett, hogy mindenki tartózkodjon az önbíráskodástól.

Néhány nappal a történtek után többeket őrizetbe vettek, május elején négy támadót kötél általi halálra ítéltek, nyolc vádlott pedig 16 év börtönbüntetést kapott.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.