Bomba készítésére alkalmas anyagokat találtak a dallasi rendőrgyilkosnál

Bomba készítésére alkalmas anyagokat, fegyvereket, lőszereket és egy harcászattal foglalkozó újságot találtak annak a férfinak az otthonában, aki öt rendőrrel végzett egy dallasi demonstráción.

Csütörtökön az Egyesült Államok több nagyvárosában, köztük a Texas állambeli Dallasban is felvonulást tartottak, tiltakozásul két olyan fekete férfi halála miatt, akit fehér rendőrök lőttek le nemrég. Egyiküket, Anton Sterlinget a louisianai Baton Rouge-ban, a másikat, Philando Castile-t a minnesotai St. Paulban  lőtték le rendőri intézkedés közben. A dallasi demonstráción öt rendőrrel végzett, többeket pedig megsebesített egy fegyveres, akit végül egy robotra erősített robbanószerrel ártalmatlanítottak.

Néhány órával a történtek után azonosították az elkövetőt, a huszonöt éves Micah Johnsont. Mike Rawlings dallasi polgármester elmondta, hogy az afganisztáni háborúban szolgáló katonára "magányos vadászként" tekintenek, a férfi nem szimpatizált egyetlen terrorszervezettel sem. Johnson a hatóságoknak megölése előtt azt mondta, egyszerűen csak "fehéreket akart ölni", mert bosszantották az elmúlt napok rendőri túlkapásai a feketékkel szemben.

Pénteken házkutatást tartottak a férfinál. A BBC szerint lakásán fegyvereket, lőszereket, golyóálló mellényeket, bomba készítéséhez alkalmas anyagokat, harcászattal foglalkozó újságot és egy naplót is találtak, amelyben feljegyezte magának a harci taktikákat. A rendőrség közölte, hogy Johnson korábban nem került a hatóságok látókörébe.

A hatóságok a 25 éves férfi mellett három másik embert is letartóztattak. Őket sikerült tisztázni. Kiderült, hogy semmi közük nem volt a lövöldözéshez, Johnson egyedül követte el a támadást.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.