Berlinbe értek Putyin motorosai

Megérkezett pénteken a német fővárosba az Éjszakai Farkasok orosz motoros klub tagjainak egy csoportja.

Német hírportálok beszámolói szerint a nagyjából 30 fős csoport meglátogatta a berlin-karlshorsti német-orosz múzeumot. A Vlagyimir Putyinhoz közel álló klub tagjai megtekintették a tárlatot és virágokat helyeztek el a múzeumnál emelt emlékműnél.

A radikális nacionalista szervezetként számon tartott Éjszakai Farkasok a második világháború befejezésének 70. évfordulója alkalmából úgynevezett győzelmi útra indultak április 25-én Moszkvából. Berlin volt a célállomás. Szombaton, a győzelem napján a csoport részt kíván venni több évfordulós megemlékezésen.

A motorosok vonulása számos országban indulatokat váltott ki. A lengyel és a litván hatóságok megtagadták a belépést a motorosoktól; a lengyel miniszterelnök egyenesen provokációnak nevezte az Éjszakai Farkasok akcióját.

A német kormány vízumtilalmat és rendőri fellépést helyezett kilátásba arra az esetre, ha az orosz motorosok a világháborús megemlékezések megzavarásával próbálkoznának. A berlini Schönefeld nemzetközi repülőtéren megtagadták a belépést a klub több tagjától, akik ezért bírósághoz fordultak.

A berlini közigazgatási bíróság szerdán úgy döntött, hogy az orosz nacionalista Éjszakai Farkasok motorosklub tagjai beléphetnek Németországba. A bírói testület indoklása szerint nem állt rendelkezésre kellő bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az orosz motorosok veszélyt jelentenének a közrendre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.