Baltás támadás Jeruzsálemben

Legalább négy izraeli meghalt, nyolcan pedig megsérültek, mikor két férfi pisztollyal, baltákkal és késekkel berontott egy nyugat-jeruzsálemi zsinagógába, mialatt a hívők imádkoztak. A Hamász kiállt a támadás mellett.
Sebesültet szállítanak el a helyszínről
Miraflores Palace / EPA
A jeruzsálemi rendőrség közlése szerint a város keleti feléből érkező palesztinokat tűzpárbaj során lelőtték – írja a BBC. Egy izraeli katonai szóvivő képeket is tett közzé Twitteren a támadásról.

„Megpróbáltam elmenekülni. Egy férfi késsel közeledett felém. Egy asztal és egy szék volt köztünk. Megragadta az imasálam. Azt otthagyva menekültem" – nyilatkozta egy szerencsés szemtanú.

A rendőrség lezárta a területet és nyolc sérültet (hat imádkozót és két rendőrt) a jeruzsálemi kórházba szállítottak, négyen kritikus állapotban vannak.

Vasárnap csavarhúzóval szúrtak hátba egy zsidó férfit Jeruzsálem belvárosában, hétfőn pedig egy felakasztva talált palesztin autóbuszsofőr miatt törtek ki zavargások a szent városban.

Az elmúlt hetekben szinte mindennap újabb merényletek voltak. Palesztinok nemcsak késeléses, hanem autós támadásokat is végrehajtottak izraeli járókelők ellen: többször is a villamosra vagy buszra várakozók közé hajtottak. A merényletsorozat miatt egyetlen hónap alatt több izraeli halt meg terrorakció következtében, mint az előző két évben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.