A második fekete doboz igazolta, hogy Lubitz öngyilkos akart lenni

A légi baleseteket vizsgáló francia hivatal (BEA) pénteken megerősítette, hogy a második fekete dobozon talált adatok alapján is szándékosan pusztította el a Germanwings német légitársaság gépét Andreas Lubitz másodpilóta.

A fekete dobozon talált adatok első elemzése szerint a pilóta ereszkedésre kapcsolta a robotpilótát, de folyamatosan felülírta annak beállításait, és a repülőgép gyorsabb süllyedésbe kezdett – írja a BEA a nyilatkozatában. A hatóság nem árult el további információkat a fekete dobozról, de tovább folytatja az azon található adatok elemzését.

Így nézett ki az összeégett fekete doboz a hatóságok felvételein
Így nézett ki az összeégett fekete doboz a hatóságok felvételein
Jean Paul Pelissier / Reuters

Le Monde francia lap megjegyzi, hogy a Germanwings gépének második fekete dobozát csütörtökön találták meg a keresőcsapatok a baleset helyszínén. Akkor még nem lehetett tudni, hogy a dobozt milyen állapotban találták meg, és az azon található adatok használhatóak-e.

Andreas Lubitz március 24-én a francia Alpokban egy hegynek irányította a Germanwings légitársaság Barcelonából Düsseldorfba tartó járatát, 150 emberrel a fedélzetén. A katasztrófát senki nem élte túl.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.