A hajófenékbe zárva fulladtak meg a menekültek

Negyven ember meghalt egy menekülteket szállító hajóban Líbia partjainak közelében a Földközi-tengeren. Valószínűleg megfulladtak a túlzsúfolt lélekvesztőn.

Az olasz haditengerészet szerint legalább háromszázan utaztak annak a hajónak a fedélzetén, amely bajba került Líbia partjaitól nem messze. A Cigala Fulgosi nevű hadihajó sietett segítségükre, de mire odaért, már sokan meghaltak. A haditengerészet szóvivője közölte, a hajó nem süllyedt el, részletekkel azonban nem szolgált, mert a mentési munkálatok jelenleg is tartanak – írja a Reuters.

Augusztus 12-én mintegy ötvenen fulladtak a Földközi-tengerbe, azon a napon az olasz parti őrség hét hajóból több mint 1500 migránst mentett meg, augusztus 5-én pedig kétszázan veszhettek oda, miután az oldalára fordult egy menekülteket szállító halászhajó Líbia partjainál. A fedélzeten közel hatszázan lehettek, pontos információ azonban nincs. Ez az idei év eddigi második legnagyobb menekültkatasztrófája. Áprilisban Lampedusa szigetétől 210 kilométerre egy 850 migránst szállító hajó borult a vízbe, akkor is több százan fulladtak vízbe.

2015-ben már több mint kétezerre tehető a halálos áldozatok száma, ugyanakkor ennél jóval több áldozat is lehet, hiszen szinte lehetetlen nyomon követni az embercsempészek hajóit, és rengetegen akarnak átjutni Európába Észak-Afrikából.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.