Gyűlnek a levágott emberfejek, közel az új rekord

Szaúd-Arábiában hétfőn lefejezték a 100. halálraítéltet, ezzel az arab ország közel került ahhoz, hogy megdöntse 1995-ben beállított rekordját, amikor egy év alatt 192 embert végeztek ki.

Egy szíriai kábítószer-kereskedőt és egy gyilkost fejeztek le hétfőn Szaúd-Arábiában – értesült az AFP. A hírügynökség szerint Iszmael al-Taum nagy mennyiségű amfetamin tablettát szállított a királyságba, ezért kellett meghalnia. A gyilkos, egy szaúdi férfi, Rami al-Kaldi, leszúrta az áldozatát.

A két lefejezéssel Szaúd-Arábia a 99. és a 100. kivégzést hajtotta végre idén, ezzel pedig jócskán túllépte a tavalyi esetek számát. Ha így folytatja, az arab abszolút monarchia az 1995-ös rekordját is megdöntheti, amikor 192 embert végeztek ki. A királyság a világ harmadik legszorgalmasabb kivégzője. Ami a halálos ítéletek végrehajtását illeti, csak Kína és Irán múlja felül.

A közel-keleti hírportál, a Middle East Eye felhívja a figyelmet, hogy a kivégzések száma Szalman bin Abdel-Aziz király januári trónra lépése óta növekedett meg jelentősen. Májusban a kormány még álláshirdetést is feladott, amelyben nyolc új hóhért kerestek a halálos ítéletek végrehajtásához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.