Hóhérokat keres Szaúd-Arábia

Szokatlan álláshirdetést adott fel a szaúdi kormány hétfőn: nyolc új hóhért keresnek a halálos ítéletek végrehajtásához.

A hirdetés szerint a jelentkezőknek semmilyen különleges képzettséggel nem kell rendelkezniük ahhoz, hogy elnyerhessék pozíciót. A hóhér elsődleges feladata a halálos ítéletek végrehajtása, olykor azonban a kisebb bűnök miatt elítélt bűnözők bizonyos testrészeinek amputálását is el kell végezniük - írja a Guardian.

A plusz nyolc főre azért van szükség, mert az arab országban az utóbbi időben jelentősen megnőtt a kivégzések száma. Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet adatai szerint 2014-ben Kína és Irán után Szaúd-Arábiában végezték ki a legtöbb embert. Az arab királyságban legalább 90 elítélttel végeztek 2014-ben az AI szerint, míg a Human Rights Watch jogvédő szervezet 88 halálbüntetést számolt.

A legtöbb személyt gyilkosságért, míg 38 embert kábítószerrel való visszaélésért ítélték el. A kivégzettek többsége szaúdi állampolgár volt, de pakisztáni, jemeni, szíriai, jordániai, indiai, indonéziai, burmai, csádi, eritreai, Fülöp-szigeteki és szudáni állampolgárok is voltak köztük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.